18
нов

Информатор за родитеље

Информатор за родитеље 2019/2020.
4
нов

ДАН ИСТРАЖИВАЧА И ПРОНАЛАЗАЧА

У петак 8.11.2019. године, са почетком у 15.ооh посетите нас у кабинетима за хемију и физику где можете видети интересантне огледе из хемије, биологије и физике.
30
окт

64. Међународни београдски сајам књига 2019.

И ове школске године традиционално је организован одлазак на 64. Међународни београдски сајам књига 2019. Наставнице (Данка Бојић, Славица Ивић, Верица Петровић) и ученици одељења осмог разреда (8/3 и 8/4) са својим разредним старешинама Весном Перишић и Марином Петровић, 25. 10. 2019. посетили су Сајам књига у Београду, једну од највећих манифестација у нашој земљи која је посвећена књизи. Имали

Детаљније

24
окт

Дан језика – Средња Добриња

Поводом међународног Дана језика, који се обележава 26. септембра, ученици и наставници у ИО Средња Добриња, припремили су кратку приредбу и презентацију, а свако одељење имало је задужење да припреми паное из српског, историје, енглеског, шпанског и руског језика на тему Најчешће грешке у правопису. Циљ нам је био да активирамо ђаке да кроз тимски рад, машту и креативност истражују,
Детаљније
19
окт

Планинарско- еколошка секција

Планинарско-еколошка секција ОШ,,Емилија Остојић" је у суботу, 19.10.2019. године, успешно спровела излет на планину Мучањ освојивши врх од 1534мнв. Више од 100 ученика наше школе од V до VIII разреда уживало је у прелепом дану и предивним пределима овог краја препешачивши стазу дугу преко 10км.
18
окт

CODE WEEK – Европска недеља програмирања

И ове године у нашој школи је обележена CODE WEEK – Европска недеља програмирања. Недеља програмирања је догађај који промовише изражавање креативности кроз програмирање. Обележава се скоро у свим европским земљама и броји више од сто хиљада учесника. CODE WEEK у нашој школи је обележен кроз две активности у којима су учествовали ученици петог разреда:   QR кодови у настави
Детаљније
17
окт

Школа у Горобиљу

Октобарске активности ученика: -Посета Пољопривредној школи; -Одлазак на дечије представе у оквиру Дечије недеље; -Посета цркви брвнари у Горобиљу; -Сајам здраве хране .
16
окт

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ У САРАДЊИ СА ДОМОМ ЗДРАВЉА – ИО РОГЕ

У сусрет Светском дану здраве исхране, особље Дома здравља из Пожеге одржали су предавање на поменуту тему у ИО Роге.. Ученици су врло радо узели учешће у дискусији и показали интересовање за здравим начином живота.
16
окт

Посета Народном позоришту у Ужицу

14.октобра, ученици млађих разреда ИО Роге, посетили су са наставником Срђаном, дечији фестивал, који се одржава у Народном позоришту у Ужицу.  Првог дана фестивала на репертоару је била представа Уплакана Катарина. Поред културног садржаја, искористили су лепо време посетивши Стари град надомак града Ужица.
10
окт

Посета ученика другог разреда Пољопривредној школи