Започни снове у Еминим кратким причама

У петак 21. априла 2017. године у 19h у Културном центру Пожега  биће представљене Емине кратке приче. То је збирка прича ученика наше школе који су имали храбрости и  одлучности да пишу о  својим  идеалима,  умели су мисао и жељу да преточе у своју кратку причу. Приче су различите по форми , степену концентрованог исказа или слободе лепршања поетских визија у приповедању. Распон се креће од дужих наративних текстова  до сведених прича које имају свега једну или две реченице.

Емине кратке приче  су једна велика   доброћудна душа каква је дечја. Битна је свака реч и свако слово, да би настала једна велика целина као што је ова. Књига је намењена онима који су усамљени,  онима који су одавно изгубили дете у себи. Ова књига је посебна због тога што су  се  деца стављала у позиције  одраслих, а у ствари остајали  деца.  Емине кратке приче јесу  колико приче за децу, толико и за одрасле.

 

Почетком октобра Литерарна секција упутила је позив свим ученицима школе да се придруже нашој идеји и учествују у састављању збирке кратких прича. Најмлађи су били веома мотивисани и вредни, а велика подршка су им били ученици виших разреда.

Ученици и родитељи задовољни су организацијом наших литерарних радионица које су нам отвориле нове видике и нове идеје.  Ове приче имају за циљ да промовишу  писање младих људи и лепу реч која сигурно сва врата  отвара. Зато вас позивамо да нам се придружите и поделите са нама још једно лепо искуство.