ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ ШКОЛЕ НА ТАКМИЧЕЊУ У ПРОГРАМИРАЊУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ШКОЛЕ ЗА 21.ВЕК“

Ученице шестог разреда: Нађа Марић и Милица Сарић, са својим менторима-наставницима Мирјаном Василијевић и Стевицом Јанковић, освојили су прво место на Такмичењу у програмирању у оквиру пројекта „Школе за 21.век“.

Пројекат „Школе за 21.век“ је образовни програм који спроводи British Council. Циљ пројекта је да се код више од милион ученика, узраста између 10 и 15 година, из региона Западаног Балкана развију кључне вештине за 21. век. У пројекат су укључене све основне школе западаног Балкана.

Као део пројекта Школе за 21. век, British Council Србија организује такмичење у програмирању за све ученике од 5. до 8. разреда основних школа које учествују у пројекту. Такмичење је организовано у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У финалном такмичењу је учествовало осам тимова са својим пројектима, међу њима и тим из наше школе са пројектом „Светлосно-звучни растеривач птица“. На такмичење су могле да се пријаве школе које су прошле обуку кроз овај програм у трећем и четвртом циклусу (више од 350 Основних школа из Србије).

На почетку такмичења све учеснике су поздравили:

Бранко Ружић – министар просвете, науке и технолошког развоја,

Rebecca Fabrizi – заменик шефа мисије,

Peter Brown – директор за Србију и западни Балкан.

Након представљања и одбране свих пројеката, судије (експерти из области ИКТ-а) су одлучиле да прво место и вредне награде припадну тиму из наше школе.

Још једном честитке Милици и Нађи и њиховим наставницима Мирјани и Стевици!