ТРЕЋИ ДАН МЕЂУНАРОДНЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ ВЈЕШТИНА- ЗАГРЕБ

ТРЕЋИ ДАН МЕЂУНАРОДНЕ ШКОЛЕ ТЕХНИЧКИХ ВЈЕШТИНА- ЗАГРЕБ
-Радионичке вежбе моделарства са ученицима по програму МШТВ
-Моделарски клуб ХУВМ-а
-Уручење поклона,захвалница,признања ученицима и гостима учесницима пројекта
-Свечано затварање Отворених дана ХУВМ-а и Пројекта МШТВ уз дружење
-Обилазак града у пратњи водича
-Адвент и дружење.

Учешће ученика ОШ,,Емилија Остојић” у ,,МЕЂУНАРОДНОЈ ШКОЛИ ТЕХНИЧКИХ ВЈЕШТИНА” у Загребу.
Од 12.12.2019. до 15.12.2019 године.
Веома сам поносна што је наша школа учествовала у овом пројекту и што сам успела да отворим врата наше школе и изван Србије. Да деци пружим могућност да се крећу у смеру примања нових информација, јер техника говори истим језиком у читавом свету.Наша школа жели да покаже да заједно стварамо нови свет модерних технологија у корак са временом.Предност тога је умрежити знање у мрежу и ширити даље.
Једино техника и напредне технологоје могу да помере границе и изнад очекиваног.
Ако имате циљ шта желите деци пружити,поставите параметер за остварење истог,верујете у то остварење, онда је резултат неминован.
Размена искуства са врхунским стручњацима сведоче задовољна и озарена лица наших ученика након повратка.
Импресионирани смо сваким детаљем који је реализован у оквиру пројекта Међународне школе техничких вјештина.
Четри веома садржајна и квалитетно осмишљена дана, испрограмирана по сатима, остаће запамћена не само у очима наших ученика већ и нас професора.
Моделарство,механика,роботика,програмирање,електротехника,радионице са ученицима домаћинима ОШ ,,Грачани”, поста Музеју Никола Тесла,Завичајном музеју,лабораториске вежбе на Факултету стројарства и бродоградње са професорима факултета и успешним студентима,радионице са ученицима Техничке школе Никола Тесла,радионице израде макета у Моделарском клубу ХУВМ-а, обиласкаи упознавања града Загреба, доживљај Адвента до самог завршног дана, поделе признања и захвалница које је уручио Председник Скупштине града Загреба Профессор, доктор Драго Пргомет и дружења у свечаној сали Моделарског клуба ХУВМ-а.
Све то немогуће је замислити а камоли доживети, остварити и спунити.Четри незаборавна дана са толико активности, остаће запамћена свим учесницима пројекта а ми ће мо још дуго причати о оном што смо видели,научили у овом дивном граду Загребу.
Мало је речи описати то гостопримство, срдачност, професионализам истакнутих стручњака из ове области а и шире.
Нешто што је на мене као професора Технике и као директора школе, оставило посебан утисак, су предавања професора факултета, студената на нивоу који је прихватљив ученицима основне школе. Обилазак најсавременијих лабораторија где је деци представљена будућност и смер у коме треба да иду.
Још једном велико хвала носиоцима и организаторима овог дивног пројекта који су учествовали у реализацији овако великог догађаја.
Директор школе
Мирјана Василијевић