ТАКМИЧАРИ ОШ,,ЕМИЛИЈА ОСТОЈИЋ”- ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ

ТАКМИЧАРИ ОШ,,ЕМИЛИЈА ОСТОЈИЋ”- ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ
ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА РОБОТИКА И ИНТЕРФЕЈС ТЕХНОЛОГИЈА И ОВЕ ГОДИНЕ НА ДРЖАВНОМ НИВОУ
У ову врсту такмичења обично се укључују свестрана деца, одлични ученици, који познају колико преданог рада је потребно уложити, да би дошли до успеха какав годинама уназад постиже наша школа у свету роботике.
Школске 2023. године радило се на 7. пројектних задатака из дечије Вештачке интелигенције роботике и ИНТ. Сви радови биће представљени на државном такмичењу и на највећој међународној изложби иновација младих у Загребу.
Пројекти ученика учествовали су на општинском такмичењу, док смо на окружном представили 5 пројеката и свих пет остварили пласман на републичко такмичење.
Ученици који су радили на пројектним задацима:
Петар Шкулетић, Милица Сарић, Нађа Марић (ученици 8 разреда).
Елена Стефановић, Лука Смиљанић, Милица Маријановић (ученици 7. разреда)
Лазар Николић и Петар Шћекић (ученици 6. разреда)
Посебно би истакли ученика Петра Шкулетића који допринео одличним програмским кодовима за које је изузетно надарен, да се сви заједно нађемо на овој великој листи роботичара.
Петар Шкулетић ученик 8. Разреда за кога је, по предвиђању наставника ментора, овај свет мали у погледу програмирања и решавања кључних проблема у програмским задацима и пројектима. Сигурни смо да ће његова будућа професија бити у том свету инжињерства и велико хвала овом дивном дечаку, за предано ангажовање у свету роботике, а што је нашу школу презентовало у најлепшем светлу нових технологија.
Ништа мање није вредна ни остала екипа наших роботичира, упорних и вредних који су даноноћно радили са наставницом Мирјаном Василијевић, да би припремили овакве разнолике пројекте.
Дивне девојчице које су истовремено имале широку лепезу и других такмичења, дале су све од себе да изнесу и овај задатак до врха и дођу до републичког такмичења Нађа Марић, Милица Сарић, Елена Стефановић.
Будуће снаге наших пројеката из роботике препознали смо код Лазара Николића и Петра Шћекића, који су се по први пут укључили у овај наш свет изазова и одлично се показали.
На државном републичком такмичењу нашу школу ће представити Петар Шкулетић, Нађа Марић, Милица Сарић, Елена Стефановић, Лазар Николић који ће бити учесници државног такмичења, по оцени комисије.
Једно велико хвала и похвале ученицима и наставници Мирјани Василијевић, која не мери време свога рада док не оствари циљ успеха.
Срећно на државном такмичењу из дечије Вештачке интелигенције, роботике и интерфејс технологије, а које ће се одржати у Новом Саду у мају месецу.
+7
Све реакције:

Ljiljana Jovanović, Mirjana Vasilijević и још 86