Ученица петог разреда Марија Бабић (наставница српског језика и књижевности Соња Стоковић) освојила је прво место на литерарном конкурсу чија је овогодишња тема „Пружам ти руку“  у организацији ОШ „Јован Поповић“ из Крушевца са жељом да се међу ученицима старијих разреда основног образовања подстакне љубав према креативном писању.Ученици су своје радове могли послати у форми есеја, кратке приче или песме. Награду добија по један најбољи рад из сваке категорије. Ученица Марија Бабић освојила је прво место у категорији песме.Право учешћа имали су сви ученици од петог до осмог разреда основних школа на територији Републике Србије.

Пружам ти руку

 

Пружам ти руку да дотакнеш Месец и урониш у воду која прави одсјај преко неба боје модрог сомота. Беле лоптице плесале су небеским плавилом кроз тмурне мекане пене најављујући ведрину новога сунцем окупаног дана.

Пружам ти руку да победиш хладноћу тамнине посуте дивним прозирним прахом у којем се огледају небеске плесачице, звезде зимске ноћи. Ватра и вода, пловимо међу супротностима.

Пружам ти руку да препознаш топлину загрљаја вољених људи и ватре која из секунде у секунду гори у њима пламеном љубави. По љубави се познајемо и памтимо, а по мржњи заборављамо и нестајемо.

Пружам ти руку да пловиш долином туге, среће, бола, љубави, мира, спокоја.Заправо, од срца ти пружам руку да осетиш живот.