ПОБЕДНИЧКА НАГРАДА УРУЧЕНА НАШОЈ ШКОЛИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ШКОЛЕ ЗА 21.ВЕК“

Поводом успеха које су оствариле ученице шестог разреда: Нађа Марић и Милица Сарић, са својим менторима-наставницима Мирјаном Василијевић и Стевицом Јанковић (освојено прво место на Такмичењу у програмирању у оквиру пројекта „Школе за 21.век“), нашу школу су посетили представници British Council-а и амбасаде Велике Британије.

Као део пројекта Школе за 21. век, British Council Србија организује такмичење у програмирању за све ученике од 5. до 8. разреда основних школа које учествују у пројекту. Такмичење је организовано у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Дана 17.6.2021.године нашу школу су посетили и уручили вредан поклон (који следује победничкој екипи):

Peter Brown – директор British Council-а за западни Балкан,

Steph Shillinglaw – представница амбасаде Велике Британије у Београду,

Стела Дурутовић – координатор испред British Council-а,

Татјана Слијепчевић – координатор испред British Council-а.

Уз срдачан пријем, госте су дочекали ученици наше школе са пригодним музичким програмом. Након тога, господин Peter Brown је уручио ученицама, директору школе и наставницима-менторима сертификате за освојено прво место. Такође, вредан поклон је уручен нашој школи. Поклон се састоји од електронских компоненти за микробит уређај, које ће унапредити наставу у нашој школи у вези програмирања и роботике. Гости су затим обишли нашу школу и упознали се са бројним активностима које се одвијају у њој. Дружење је завршено позивом нашој школи да следеће године учествује на националном такмичењу у програмирању.