Дани проналазача

Ученици математичке секције: Вељко Мићовић, Петар Николић и Урош Милосављевић су на данима проналазача претставили математичара  Gottfried Wilhelm Freiherr (baron) von Leibniz.

 Вељко је  испричао занимљивости из живота и рада великог научника, Урош је показао занимљив трик у вези са бинарним записом бројева за чије откриће је био заслужан Лајбниц.. На крају је Петар на занимљив начин открио како се бројеви записују у бинарном запису и открио показани трик. Ученицима је на занимљив начин приказано ово велико откриће, без кога неби био могућ рад данашњих рачунара ​

Новогодишњи вашар

Ученици математичке секције шестог и петог разреда, заједно са својом наставницом Александром Весовић, придружили су се ученицима нижих разреда наше школе у изради новогодишњих украса – оригами техником.

Шестаци су показивали млађим другарима као  и свим посетиоцима,  како могу направити украсе за јелку помоћу оригами технике .

Истраживања су показала да је преклапање папира, посебно у основношколском узрасту, јединствен и вредан додатак настави математике. Оригами није само забаван, већ код ученика развија разноврсне стилове учења као и образовне, културне и друштвене вештине.

Оригами развија стрпљење, упорност и прецизност.