ЛЕТЊА ШКОЛА ТЕХНИЧКИХ ВЕШТИНА
Ове године а након вишегодишње сарадње у области техничке културе и потписивања споразума о сарадњи између наше школе и ЗЗТК , ученици наше школе имали су част да учествују у летњим радионицама у Новом Винодолском и бораве на мору седам дана, по слободној пријави уз сагласност родитеља и избору наставника.
Загребачки савез техничке културе (ЗЗТK) организовао је изврсну Летњу школу техничких вештина и фотогреафије за децу и младе у Дому Црвеног крста у Новом Винодолском од 10. до 17. јула 2023.године.
Програме летње школе водили су искусни инструктори. Слободно време водитељи су организовали спортско-техничке активности, шетњу, пливање уживање у играма на мору, вечерња дружења…
Предавања и радионице обухватиле су области: аутомоделства, макетарства (израда модела авиона, бродова), астрономије (о Сунцу, планетама, звездама и галаксијама, рад са телескопом), фото-видео технологије (снимање и монтажа видеа, технике за прављење анимираних филмова), техничке активности на води, картинг (механика и примена нових материјала), роботика (израда основних веза и њихово покретање уз помоцћу Ардуино система) , 3Д технологија ( 3Д оловке) и екологије, стем радионице лабораторије и друго. Ученици су били ангажовани 24. сата по плану и програму, а све наведено им је допринело проширивању знања и интересовања из различитих обласи. Свако јутро радни дан је почињао са поспремањем соба и јутарњом гимнастиком .
Ученици су након боравка понели прелепа искуства и пријатељства која ће наставити да живе и након повратка кући. На растанку је било суза и смеха , свега што чини једна овако врхунски организована Летња школа техничких активности.
Ученици који су боравили на Летњој школи : Алекса Пекић, Владана Механџић, Тина Маринковић. Водичи наставници из наше школе Мирјана Василијевић и Марина Петровић.
Овакви сусрети и летње школе, много значе за правилан развој детета, очекујемо да наставимо овако лепа дружења у наредним годинама. Ове године то је био наш први пилот пројекат, који је оцењен по анкити учесника са највећом оценом. Веома смо срећни што наша школа помера све границе у стицању нових знања, пријатељства и другарства.
+29
Свиђа ми се

Коментар
Подели