ЏЕМ, КЊИГЕ И МАРАМЕ ЈЕДНЕ ВРЕДНЕ СЕОСКЕ ШКОЛЕ

Џем, књиге и мараме једне вредне сеоске школе 

Наставници и ученици основне школе у селу Роге код Пожеге током зиме покренули су више хуманитарних акција, вредно радећи како би помогли својим другарима.

Џем, књиге и мараме једне вредне сеоске школе

Сеоске школе су она места где је снег на прозорима већи, ваздух чистији, весници пролећа примамљивији него у граду. Тамо где деца имају брда а не тржне центре и клупе иза зграда, тамо где се можда дуже и теже стиже, али вреди. Као што и они сами вреде.
Доказ као то је више акција, и то хуманитарних, које су покренули наставници једне сеоске школе у Рогама, која припада Основној школи “Емилија Остојић” из Пожеге.
Једна ангажована наставница Сандра, која учи децу енглеском; Милица, наставница ликовног; наставница историје Цеца; И учитељ Срђан.
За време зимских месеци нису били лењи, већ су вредно шили мараме. Друштво им је правила једна машина коју је донела наставница ликовног. Ђаци су се супер забавили, научили нешто и, што је најлепше, стварали сопственим рукама.Кување џема била је посебно лепа акција, јер су наставници, као прави домаћини, учили децу како је лепо и битно спремити на време те слатке посластице које сви воле.
Новац прикупљен продајом својих рукотворина, ђаци си дали другарима мештанима којима је он био најпотребнији.
Да лепим акцијама краја нема и да се све замишљено може спровести у дело говори и то да су добили пуну кутију вредних књига од насе боок блогерке Александре Богдановић, која их је, уз моју помоћ, послала деци. Ђаци су се итекако обрадовали и надам се да је свако за себе нашао омиљену књигу!
Пролеће увелико тече, ми се нисмо уморили од акција – напротив! Радује нас и што су деца током зиме испуњене активностима научила нешто важно.
За све вредне сеоске школе, креативне наставнике и хуману децу – велике похвале за труд, уз жељу да генерације које долазе иза њих – наследе ове особине!