„Деци Пилатовића у сећање на Мапаша“

Драги пријатељи, данас је уз поштовање свих препоручених мера здравствене заштите, успешно завршена акција „Деци Пилатовића у сећање на Мапаша“, или „у сећање на Марка“ Марко Маринковић како је коме драже, неформалног удружења Марко Маринковић Мапаш, у оквиру #ŠtaNamTeško конкурса, који финансира Министарство омладине и спорта у сарадњи са организацијама Млади истраживачи Србије, Покрет горана Војводине, Тим42, CeGrad и EmPower.
Радови су у претходних десетак дана реализовани у више фаза. Бетонирана је подлога за постављање справа за дечије игралиште, замењена је табла и обруч за кош, посађено је дрвеће, а данас су постављене клупе, клацкалица, љуљашка, канта за отпатке и постављена је спомен-плоча у сећање на Марка.
Скромна свечаност поводом завршетка радова која је планирана за данас, одложена је за неке лепше дане.
Иако је наша активност у склопу #ŠtaNamTeško конкурса завршена, ту није крај, чека нас још доста посла, јер захваљујући донацијама драгих људи из нашег краја, набавили смо још справа за дечије игралиште које ће бити постављене када нас време послужи, а у плану имамо још много тога.
Захваљујем се свим пријатељима, рођацима, комшијама који су нам пружили моралну подршку, подршку у виду донација у новцу, у храни за волонтере, хвала председнику и члановима Месне заједнице Пилатовићи на издвојеним средствима за материјал и помоћ у извођењу радова. Хвала граверском атељеу Гратеље, на спомен-плочи коју смо добили на поклон. Хвала и претходној и садашњој директорки Основне школе „Емилија Остојић“ на подршци и сарадњи.
Хвала свима вама који волите и чувате Марка! ❤️
#mladisuzakon #štanamteško
Aleksandar Spasojevic
Јован Весковић
Jovan Ponjavic
Drago Markicevic

Марија Мићовић