Само још ово да кажем…

 

И ове школске године, у нашој школи, мај је био месец математике. Како је овогодишњи слоган манифестације ФОРМУЛА УМЕТНОСТИ, представљали смо бројеве стиховима и ликовним средствима, слушали песму броја “Пи“,  истраживали смо шта су познати рекли о математици, али и тражили занимљивости о математичким појмовима. Учествовали су сви ученици старијих разреда. Подршку у раду пружали су нам наставници Весна Петровић, Славица Мајсторовић и Војислав Недељковић.

Наше радове смо изложили у холу школе и у учионицама и тако ће занимљивости које смо издвојили, ликовни радови и стихови које смо ми осмислили, привући пажњу и новим ђацима. Надамо се да ће и они имати љубав према математици и да ће имати више идеја да млађима поруче да је математика лепа и занимљива наука.

Ово је била прилика да се подсетимо и претходних школских година и освежимо успомене, јер се некако то подразумева на крају осмог разреда. Сетилe смо се реченица које су нам помагале да лакше запамтимо градиво: „Пријатељ мог пријатеља је мој пријатељ… Квадрат над хипотенузом, то зна свако дете, једнак је збиру квадрата над обе катете…“
Математика за нас није била баук.

 

 

 

Милица, Тамара, Мина, Татјана и Јана VIII6