Књига Емина кратка прича

Литерарна и математичка јелка

У Основној школи  ,,Емилија Остојић“ у Пожеги чланови Литерарне и Математичке секције покушали су Новогодишње и Божићне празнике да увеличају својим радовима на нешто другачији начин.

Почетком октобра Литерарна секција упутила је позив свим ученицима школе да се придруже нашој идеји и учествују у састављању збирке кратких прича. Најмлађи су били веома мотивисани и вредни, а велика подршка су им били ученици виших разреда.

      Емине кратке приче  су једна велика   доброћудна душа каква је дечија. Битна је свака реч и свако слово да би настала једна велика целина као што је ова. Приче  су  намењена онима који су усамљени,  онима који су одавно изгубили дете у себи. Свака је посебна  због тога што су  се  деца стављала у позиције  одраслих, а у ствари остајали  деца.   Све те ђачке бисере ми смо искористили,  сачинивши украсе за јелку. Сваки украс је једна кратка прича.  .  Ова наша акција има за циљ  да промовише  писање младих људи и лепу реч која сигурно сва врата  отвара.

Ученици Математичке секције испричали су и  своју причу о Платоновим телима. Конструисали су и правили украсе од папира и сламки у облику тертраедра, хексаедра, октаедра, додекедра и октаедра. Користећи своја математичка знања направили су Снешка у облику два икоседра, капе у облику шестостране призме и носа правилне петостране пирамиде.