Fortuna Heading Text

ОБЕЛЕЖИВАЧИ

Књига Емина кратка прича

Литерарна и математичка јелка

У Основној школи  ,,Емилија Остојић“ у Пожеги чланови Литерарне и Математичке секције покушали су Новогодишње и Божићне празнике да увеличају својим радовима на нешто другачији начин.

Почетком октобра Литерарна секција упутила је позив свим ученицима школе да се придруже нашој идеји и учествују у састављању збирке кратких прича. Најмлађи су били веома мотивисани и вредни, а велика подршка су им били ученици виших разреда.

      Емине кратке приче  су једна велика   доброћудна душа каква је дечија. Битна је свака реч и свако слово да би настала једна велика целина као што је ова. Приче  су  намењена онима који су усамљени,  онима који су одавно изгубили дете у себи. Свака је посебна  због тога што су  се  деца стављала у позиције  одраслих, а у ствари остајали  деца.   Све те ђачке бисере ми смо искористили,  сачинивши украсе за јелку. Сваки украс је једна кратка прича.  .  Ова наша акција има за циљ  да промовише  писање младих људи и лепу реч која сигурно сва врата  отвара.

Ученици Математичке секције испричали су и  своју причу о Платоновим телима. Конструисали су и правили украсе од папира и сламки у облику тертраедра, хексаедра, октаедра, додекедра и октаедра. Користећи своја математичка знања направили су Снешка у облику два икоседра, капе у облику шестостране призме и носа правилне петостране пирамиде.

Међународни дан матерњег језика(21.2.2017)

Поводом Дана матерњег језика, 21.фебруара Дечје одељење Народне библиотеке Пожега у сарадњи са ОШ ,,Емилија Остојић“ и ОШ ,,Петар Лековић“ позвало је ученике да фотографишу јавне натписе у граду, донесу фотографију или цедуљицу у Библиотеку, исправе погрешку и на тај начин добију бесплатну чланарину за текућу годину.

 

 

Дружите се са нама и делите писменост!

Негујмо Српски језик

Радови ученика

Илустрације – пети разред Прилипац

Елена Поповић – Прилипац

VI1

VII разред – Прилипац

Уна Арсић VI1

Прилипац – мапе ума и илустрације

Андрија Вулетић  VI1

Прилипац VII разред – ,,Очи су слепе. Треба тражити срцем.“

Новогодишња декорација

,,Свако је срећан чинећи друге људе срећнима.“
Пројектни радови ученика VII1 и VII 5

,,Човек само срцем добро види, суштина се очима не може сагледати.“ Мали Принц са ученицима VII 1 и VII 5 одељења.

Како ученици VII1 и VII6 виде Стеријину Фему!