СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ УЧЕНИКА ОШ,,ЕМИЛИЈА ОСТОЈИЋ” У ЗАГРЕБ МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ИНОВАЦИЈА ,,ИНОВА МЛАДИХ”

dav

sdr

Ученици наше школе, након вишегодишњег учешћа на међународној изложби иновација и освојених признања и награда, 5. и 6. маја 2023. године, по први пут имали су прилику да посете овако велику изложбу иновација и технолошког развоја, упознају град Загреб, културне и архитектонске споменике, музеје као и да уживају у гостопримству домаћина испред ,,Загребачке заједнице техничке културе“.

Десет ученика наше школе ( Петар Шкулетић, Нађа Марић, Милица Сарић, Милица Маријановић, Елена Стефановић, Емилија Мићовић, Милица Николић, Лазар Николић, Петар Шћекић и Лука Смиљанић) боравили су у граду Загребу у пратњи наставнице технике и технологије: Мирјане Василијевић и наставнице Марине Петровић.
Том приликом посетили изложбу иновација познату под називом ,,ИНОВА МЛАДИХ” која окупља ученике и студенте из Републике Хрватске и окружења, ради промовисања науке и иновација, размене примера добре праксе. Поред изложбе у пратњи домаћина ученици су уживали у посети града.
Посетили чувени: Музеј чоколаде, Кулу Лотршчак, Цркву Светог Марка,(препознатљиву по шареном крову сатављеном од шарених црепова), Загребачку катедралу, Црква свете Катарине, упознали спој аустроугарске архитектуре и медитеранске атмосвере,Трг Бана Јелашића,Доац, Хрватско народно позориште, Каменита врата са сликом Мајке Божије заштитнице града, (која је према легенди преживела велики пожар 1731. год), возили се загребачком успењичом из ценра града до Горњег града, одакле се пружа прелепи видик на град… Са собом су понели лепе утиске, упознали своје вршњаке и њихове радове кроз изложбу иновација, упоредили са својим пројектним радовима, што ће им засигурно значити у стварању нових идеја и пројеката. Вратили су се задовољни и срећни што им је школа омогућила ово путовање,а уједно то им је била награда за израду престижних радова из роботике, које ће презентовати и на државном такмичењу из роботике у мају месецу.