27. маја одржана је манифестација “Емина зона знања” где су се ученици наше школе представили у разним научним, културним и уметничким областима.

Ево како су манифестацију видели ученици новинарске секције:

“Шта нас је привукло?

Можда свевременски Нушићев приказ карактера власти? Или лепота ликовних радова, од којих су неки настајали управо пред нама? Или глас и мелодија, који су испуњавали школу? Можда необична повезаност различитих језика? Или мистериозност математичких законитости? Путовање кроз време и доспевање у доба књаза Милоша, или путовање кроз простор и сусрети са небројеним лепотама Земље? Иновације у области технике и наговештаји новог доба? Можда магија, ипак науком објашњива, којом су обавијене физичке и хемијске појаве? Или чуда живог света наше лепе планете?

Или- све то заједно!

Велики број посетилаца био је снажно привучен у „Емину зону знања“, на манифестацију знања, вештина и креативности наших ученика и наставника, 27.маја. Присуствовали смо представљању најзанимљивијег из области свих предмета: српског језика и страних језика, музичке и ликовне културе, математике, историје, географије, техничког и информатичког образовања, физике, хемије и биологије.

Забавили смо се, научили много и остали задивљени чаролијом коју је створио тимски рад ученика и наставника ОШ „Емилија Остојић“. Сада свет посматрамо са једне степенице више на путу усавршавања себе самих.”