Међународни дан толеранције обележава се у целом свету  16.новембра. Установила га је Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNESCO) 1995.године

Толеранција представља прихватање различитости и свест да свако људско биће заслужује поштовање. Толератна особа је она која се држи својих уверења, али и прихвата чињеницу да и други имају право на своје мишљење као и право да буду оно што јесу.

Различитим активностима овај дан се годинама обележава у нашој школи у организацији Вршњачког тима и Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Ове школске године на вратима свих просторијама у школи истакнути су постери са симболичним фотографијама посвећени толеранцији, другарству и међусобном уважавању.

Чланови Вршњачког тима уз подршку координатора Мирјане Попадић, педагога и Милице Тошић Рудић, психолога поставили су у школском дворишту штанд посвећен Међународном дану толеранције. Са ученицима су разговарали о другарству, прихватању различитости, разумевању, ненасилном решавању сукоба…Делили су флајере са симболичним и едукативним текстом а деца су писала лепе мотивишуће поруке у складу са тим.

Акцији обележавања Дана толеранције придружила су се и деца из продуженог боравка која су уз подршку и помоћ својих учитеља Бранке Веселиновић и Мирослава Радића направили Дрво толеранције

Толеранција спречава насиље и зато морамо учити и научити да сукобе решавамо мирним путем. Сви ми у школи и шире треба да стварамо атмосферу заједништва, разумевања и толеранције и да се понашамо као да је, заправо, сваки дан Дан толеранције.