ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА НАЦИОНАЛНОГ ДАНА КЊИГЕ, 28. ФЕБРУАРА, НАША ШКОЛА СЕ ПРИКЉУЧИЛА АКЦИЈИ „ЧИТАЈМО ГЛАСНО“, КОЈУ ЈЕ ЧЕТВРТИ ПУТ ОРГАНИЗОВАЛО ДРУШТВО ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКАРА СРБИЈЕ.

АКЦИЈА ЈЕ УСПЕШНО ИЗВЕДЕНА ЗАХВАЉУЈУЋИ АНГАЖОВАЊУ УЧИТЕЉИЦА IV РАЗРЕДА, ТАТЈАНЕ РАКИЋ, СВЕТЛАНЕ ИЛИЋ, МИРЕ ЈОРДОВИЋ И МАРИЈЕ СПАСОЈЕВИЋ И ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКАРКИ ИВАНЕ БОШКОВИЋ И БОЈАНЕ МИЛЕТИЋ.

ЦИЉ ОВЕ АКЦИЈЕ ЈЕ РАЗВИЈАЊЕ ЉУБАВИ ПРЕМА КЊИЗИ И ЧИТАЊУ, РАЗВИЈАЊЕ ЧИТАЛАЧКЕ СПОСОБНОСТИ И РЕДОВНИХ ЧИТАЛАЧКИХ НАВИКА КОД УЧЕНИКА.

ПОД СЛОГАНОМ „КЊИГА ЈЕ НАШ ПРОЗОР У СВЕТ“, УЧЕНИЦИ IV РАЗРЕДА, ЈОВАНА НЕРАНЏИЋ, АЛЕКСА МАРКОВИЋ, МАРИЈА БАБИЋ, АНАСТАСИЈА ТЕРЗИЋ,ТАМАРА ВАСИЉЕВИЋ, ДУЊА ОЈДАНИЋ, АНДРИЈА ПАВЛОВИЋ И ЕЛЕНА СТАНИЋ, ЧИТАЛИ СУ ГЛАСНО СТИХОВЕ ПЕСАМА КОЈЕ СУ ОНИ НАПИСАЛИ И ОДЛОМКЕ ОМИЉЕНИХ ПРИЧА.

ЧИТАЛИ СМО ГЛАСНО У ХОЛУ ШКОЛЕ, НА СТЕПЕНИЦАМА И У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ А ЗАТИМ СУ УЧЕНИЦИ НАПРАВИЛИ ПАНО СА ЦИТАТИМА О КЊИЗИ И ЧИТАЊУ.

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКАРКА, ИВАНА БОШКОВИЋ, УКАЗАЛА ЈЕ НА ВАЖНОСТ ЧИТАЊА, ЈЕР СВАКО ДОК ЧИТА ИМА МОЋ ДА СЕБЕ УЧИНИ БОЉИМ, ДА СВОЈ ЖИВОТ ИСПУНИ И УЧИНИ ГА ЗАНИМЉИВИЈИМ. ЧИТАЊЕ ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН КОЈИМ МОЖЕМО СЕБЕ ИСПУНИТИ ЗАДОВОЉСТВОМ.

СВАКО ИМА ПРАВО ДА ЧИТА, А ДА БИ НАШ СВЕТ БИО БОЉИ СУТРА ДУЖНИ СМО СЕБИ ДА ЧИТАМО КЊИГЕ ДАНАС!