Eвропска недеља кодирања у ОШ,,Емилија Остојић“одржана у октобру 2017.

http://codeweek.eu/

http://events.codeweek.eu/view/152727/ema-robotic/

http://events.codeweek.eu/view/152728/ema-robotic/

Четврта Европска недеља кодирања (15-23. октобар) организује на хиљаде догађаја широм Европе.Посебан позив да се укључе у иницијативу CоdеWееk4Аll  је упућен школама са циљем да увид у кодирање стекне најмање 50 одсто ученика. Циљ је да се људима свих узраста омогући стицање искуства о програмирању из прве руке.

Укљчивање ученика у свет програмирања ,роботике у основним школама има за циљ да ученици уз помоћ наставника стекну и развијају логичко мишљење,креативнос,самосталнос,упорност ,да се заинтересују за будућност и нове технологије које из дана у дан напредују невероватном брзином.
Било ми је задовољство укључити ученике ОШ,,Емилија Остојић”Пожега у свет информационих технологија и Европска недеља кодирања.Деца су јако заинтересована да самостално истражују.
Посебно бих истакла Петра Николића ученика петог разреда и Јанка Стокића ученика седмог разреда који су на летњем распусту, уз забаву истражили команде програмирања и у овој,, Европској недељи кодирања” били ментори својим млађим или старијим другарима.
Ученица шестог разреда Дуња Брашанац укључила се прошле године у ,,Битку за знање “ Кодирање мбота. Тада се код ње развило интересовање за прогрмирање и сада са лакоћом програмира свога мбота.
Ја сам их само подстакла на њихов рад била ментор и организатор ових кратких активности.
Деца су наша будућнос, зато им треба несебично дати сваки вид подршке.
Успех је неминован.

 Учесници Европска недеља кодирања ОШ ,, Емилија Остојић“ Пожега , Србија
Ментор : професор Мирјана Василијевић
Ученици :
Петар Николић,  Јанко Стокић,  Дуња Брашанац,  Срђан Јакшић , Слободан Сткоић, Маја Међедовић ,Нађа Ђурасевић, Маријана Милић,  Теодора Марковић, Нина Цвијовић , Ања Гордић, Светозар Ристановић, Лука Ојдањић,  Лука Марковић,  Вељко Петровић, Душан Кокоровић,  Стефан Ћатић.