У ПО одељењу Роге одржан је Божићни концерт 27.децембара по Јулијанском  и 9.јануара по Грегоријанском календару 2018.године. У програму су учествовали ученици од првог до осмог разреда. Литерални део припремила је учитељица Брана Даничић са текстовима: „ Христов сан“- рецитацију је извео ученик IV разреда Срђан Глушчевић, „ О Божићу“ говорио је ученик IV разреда Вук Чоловић , „ Молитва“ – ученици II и IV разреда, Богородице Дјево – Марија Вукајловић ученица II разреда. О величини и значају Божића присутне је подсећала Нађа Вукашиновић ученица VIII разреда.

Музички део програма припремила је професорица музичке културе Ивона Даниловић са ученицима од петог до осмог разреда. Концерт је почео са хорском нумером „ Оче наш“, потом су уследиле песме о Божићу као што су „ Божић, Божић благи дан“, „ Свану нам красан дан“, „ Витлејеме славни граде“, „ Звезда се засја“. Публика је такође имала прилику да ужива у звуцима флауте у интерпретацији професорице Ивоне Даниловић са литургијском песмом „ Иже херувими“ у солистичком извођењу.

Декор и сцену осмислио је наставник математике Срђан Милованчевић. Одабир боја и реквизита је употпунио сам програм. Концерт се завршио божићном честитиком:“ Бог је љубав и то показује наше вечерашње окупљање.Нека сада, са овог места крену наше заједничке молитве и жеље за љубав, здравље, срећу и успех, свима нама, нашим породицама, нашем селу, нашој школи, нашој Србији, нашој напаћеној браћи на Косову и Метохији и свуда у свету. Слава Богу“. Честитку је говорио ученик VII разреда Данијел Вучковић.

После концерта ученицима су подељени пакетићи спонзора „ Прехрана“. Концерту је присуствовала и в.д.директор школе Мирјана Василијевић која се захвалила ученицима, наставницима и родитељима на успешној припреми, организацији и реализацији концерта. Телевизија Пожега је снимила цео концерт