Поводом обележавања Националног дана књиге, наша школа се и оове године прикључила акцији „Читајмо гласно“ , коју је пети пут организовало Друштво школских библиотекара Србије.

Акција је успешно изведена захваљујући ангажовању учитеља четвртог разреда – Наташе Радосављевић, Лепе Милић и Александра Павловића и школске библиотекарке Иване Бошковић.

Циљ ове акције је развијање љубави према књизи и читању, развијање читалачке способности ученика и редовних читалачких навика код ученика.

Под слоганом „У читању је моћ“, ученици четвртог разреда читали су гласно најлепше стихове домаћих песника и одломке омиљених прича. Указали смо на то да свако док чита има моћ – моћ да себе учини бољим, да свој живот испуни и учини га занимљивијим.

Читали смо гласно у холу школе, на степеницама, школској библиотеци и у нашем „кутку за читање“.

Након читања разговарали смо о томе колико је читање важно и како неговати културу читања, јер читање је једини феномен који је својствен упаво нама, људима. Књиге су одувек биле ризнице знања и мудрости. Књига је тиха, не намеће се много, у данашње време чак и скрајнута пред бљештавилом модерних медија али док год књига буде покретала људски дух да машта и ствара – биће и књиге!