Протеклих дана, 10-11. септембра, у Горобиљу и Пожеги одржана је једна нова културноуметничка манифестација. Име Милана Туцовића, сликара и вајара родом из Горобиља, његов лик и дело, чувамо од заборава тако што подстичемо и негујемо дух стваралаштва. Осврт на нашег сликара био је увод у две радионице, ликовну и књижевну, које су у суботу одржане у школи у Горобиљу. Учествовали су изабрани ученици старијих разреда обе пожешке основне школе. Радионице су водили:
ликовну: Јована Туцовић Боровац, академски вајар и сликар, ћерка Милана Туцовића, и Александар Митровић, академски сликар из Ариља,
књижевну: Војислав Карановић, песник из Београда.
Настали ликовни радови свечано су изложени у холу испред сале Спортско-културног центра у недељу и изложба је отворена за посетиоце. Том приликом прочитани су и књижевни радови деце песника.
Свечаности ових дана допринео је и концерт ансамбла за рану музику ,,VisAntiqua“ из Београда у суботу увече, у сали Спортско-културног центра, као и присуство браће Теофиловић. Сви гости који су били укључени у свечаност били су блиски пријатељи нашег сликара, иначе бившег ђака наше школе.
Надамо се да ће се наша манифестација понављати и тако постати традиционална.
У потпису, организатори Милица Ђорђевић и Соња Стоковић (ОШ ,,Емилија Остојић“), Сретен Вуковић (УГ Епика), Спортско-културни центар, уз несебичну подршку и помоћ запослених у ПУ “ Олга Јовичић Рита „, одељење Горобиље и мештана села, покровитељ Општина Пожега.